Pravila i uslovi korištenja

Uvod

Ovom web lokacijom upravlja Danel. Na cijeloj web lokaciji izrazi „mi“ i „naše“ odnose se na Danel. Danel nudi ovu web stranicu, uključujući sve informacije, alate i usluge dostupne na ovoj web lokaciji vama, korisniku, uslovljeno vašim prihvatanjem svih ovdje navedenih uslova, pravila i napomena. 

Posjećujući našu web stranicu i/ili kupujući nešto od nas, sudjelujete u našoj “Usluzi” i pristajete na to da se obvezujete sljedećih pravila i uslovi korištenjap uključujući dodatne uvjete i pravila ovdje navedenih i/ili dostupnih hiperlinkom. Ovi Pravila i uslovi korištenja odnose se na sve korisnike web lokacije, uključujući, bez ograničenja, korisnike koji su pregledači, dobavljači, kupci, trgovci i/ili autori sadržaja. 

Molimo pažljivo pročitajte ova pravila i uslovi korištenja prije pristupanja ili korištenja naše web stranice. Pristupanjem ili korištenjem bilo kojeg dijela web stranice pristajete na obavezu ovih Uslova i odredbi. Ako se ne slažete sa svim odredbama i uslovima ovog sporazuma, tada nećete moći pristupiti web lokaciji niti koristiti bilo kakve usluge. Ako se ovi Uslovi i odredbe smatraju ponudom, prihvatanje je izričito ograničeno na ove Uslove i odredbe. 

Sve nove značajke ili alati koji se dodaju u trenutnu trgovinu također će biti predmet Uvjeta i odredbi. Na ovoj stranici možete u bilo kojem trenutku pregledati najnoviju verziju pravila i uslovi korištenja. Zadržavamo pravo ažuriranja, promjene ili zamjene bilo kojeg dijela ovih pravila i uslovi korištenja objavljivanjem ažuriranja i/ili promjena na našoj web stranici. Vaša je odgovornost periodično provjeravati promjene na ovoj stranici. Vaše daljnje korištenje ili pristup web stranici nakon objavljivanja bilo kakvih promjena predstavlja prihvatanje tih promjena.

Uslovi internet trgovine 

Pristajući na ova pravila i uslovi korištenja, izjavljujete da ste najmanje punoljetni u svojoj državi prebivališta i da ste nam dali svoj pristanak da bilo ko od vaših maloljetnih izdržavanih osoba može da koristi ovu stranicu. 

Ne možete koristiti naše proizvode u bilo koje nezakonite ili neovlaštene svrhe niti smijete kršiti bilo koji zakon u vašoj nadležnosti (uključujući, ali ne ograničavajući se na zakone o autorskim pravima). 

Ne smijete prenositi viruse niti bilo koji kod ili skripte destruktivne prirode. 

Kršenje bilo kojeg od uslova rezultirat će trenutnim ukidanjem vaših usluga.

Opšti uslovi korištenja

Zadržavamo pravo odbiti uslugu bilo kome iz bilo kojeg razloga u bilo koje vrijeme. 

Razumijete da se vaš sadržaj (ne uključujući podatke o kreditnoj kartici) može prenositi nešifrirano i uključivati ​​(a) prijenos putem različitih mreža; i (b) promjene radi usklađivanja i prilagođavanja tehničkim zahtjevima za povezivanje mreža ili uređaja. Podaci o kreditnoj kartici uvijek su šifrirani tijekom prijenosa preko mreže. 

Pristajete da nećete reproducirati, umnožavati, kopirati, prodavati, preprodavati ili iskorištavati bilo koji dio usluge, upotrebu usluge ili pristup usluzi ili bilo koji kontakt na web lokaciji putem koje se usluga pruža, bez izričitog pismenog odobrenja od nas. 

Naslovi korišteni u ovom sporazumu uključeni su samo radi praktičnosti i neće ograničiti ili na drugi način utjecati na ove uslove.

Tačnost, cjelovitost i pravovremenost informacija

Ne snosimo odgovornost ako podaci dostupni na ovoj stranici nisu tačni, potpuni ili aktuelni. Materijal na ovoj stranici je samo za opće informacije i na njega se ne smije oslanjati niti ga koristiti kao jedinu osnovu za donošenje odluka bez konsultovanja sa primarnim, tačnijim, potpunijim ili pravovremenijim izvorima informacija. Bilo kakvo oslanjanje na materijal na ovoj stranici na vaš je rizik. 

Ova stranica može sadržavati određene povijesne informacije. Istorijske informacije, nužno, nisu aktuelne i date su samo za referencu. Zadržavamo pravo izmjene sadržaja ove stranice u bilo kojem trenutku, ali nemamo obavezu ažurirati bilo kakve informacije na našoj web stranici. Slažete se da je vaša odgovornost da nadgledate promjene na našoj web lokaciji.

Izmjene usluge i cijene

Cijene naših proizvoda mogu se promijeniti bez prethodne najave. 

Zadržavamo pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti Uslugu (ili bilo koji njegov dio ili sadržaj) bez najave u bilo koje vrijeme. 

Nećemo biti odgovorni ni vama ni bilo kojoj trećoj strani za bilo kakvu modifikaciju, promjenu cijene, suspenziju ili ukidanje usluge.

Proizvodi ili usluge

Određeni proizvodi ili usluge mogu biti dostupni isključivo na mreži putem veb lokacije. Ovi proizvodi ili usluge mogu imati ograničene količine i mogu se vratiti ili zamijeniti samo u skladu s našim Pravilima o povratu. 

Učinili smo sve napore da što preciznije prikažemo boje i slike naših proizvoda koji se pojavljuju u trgovini. Ne možemo garantirati da će prikaz bilo koje boje na monitoru vašeg računara biti tačan. 

Zadržavamo pravo, ali nismo obavezni, ograničiti prodaju naših proizvoda ili usluga na bilo koju osobu, geografsku regiju ili jurisdikciju. Ovo pravo možemo ostvariti od slučaja do slučaja. Zadržavamo pravo ograničiti količine bilo kojih proizvoda ili usluga koje nudimo. Svi opisi proizvoda ili cijene proizvoda mogu se promijeniti u bilo kojem trenutku bez prethodne najave, po vlastitom nahođenju. Zadržavamo pravo da u bilo kojem trenutku obustavimo bilo koji proizvod. Svaka ponuda za bilo koji proizvod ili uslugu izrađenu na ovoj web lokaciji je ništavna tamo gdje je zabranjena. 

Ne garantiramo da će kvalitet proizvoda, usluga, informacija ili drugog materijala koji ste kupili ili pribavili ispuniti vaša očekivanja ili da će bilo kakve greške u Usluzi biti ispravljene.

Tačnost podataka o naplati i računu

Zadržavamo pravo odbiti bilo koju narudžbu koju pošaljete kod nas. Možemo, prema vlastitom nahođenju, ograničiti ili otkazati kupljene količine po osobi, po domaćinstvu ili po narudžbi. Ova ograničenja mogu obuhvaćati narudžbe poslane od strane istog korisničkog računa, iste kreditne kartice i / ili narudžbe koje koriste istu adresu za naplatu i / ili isporuku. U slučaju da izvršimo promjenu ili otkažemo narudžbu, možemo vas pokušati obavijestiti kontaktiranjem adrese e-pošte i / ili adrese za naplatu / broja navedenog u trenutku narudžbe. Zadržavamo pravo ograničiti ili zabraniti narudžbe koje, prema našoj isključivoj ocjeni, čine dileri, preprodavači ili distributeri. 

Slažete se da ćete pružiti trenutne, potpune i tačne podatke o kupovini i računu za sve kupovine izvršene u našoj trgovini. Slažete se da ćete odmah ažurirati svoj račun i druge informacije, uključujući adresu e-pošte i brojeve kreditnih kartica i datume isteka, kako bismo mogli dovršiti vaše transakcije i kontaktirati vas po potrebi.

Dodatne web alatke 

Možemo vam pružiti pristup nezavisnim alatima nad kojima niti nadgledamo niti imamo bilo kakvu kontrolu ili unos. 

Prihvaćate i slažete se da mi pružamo pristup takvim alatima “takvi kakvi jesu” i “dostupni” bez ikakvih garancija, izjava ili uslova bilo koje vrste i bez ikakvog odobrenja. Nećemo imati nikakvu odgovornost koja proizlazi iz ili se odnosi na vašu upotrebu opcionalnih alata nezavisnih proizvođača. 

Bilo kakvu upotrebu neobaveznih alata koji se nude putem web lokacije u potpunosti je na vaš vlastiti rizik i diskreciju, a vi treba da ste upoznati i da odobravate uslove pod kojima su alatke pružene od relevantnih nezavisnih dobavljača. 

Takođe, u budućnosti možemo ponuditi nove usluge i/ili funkcije putem web stranice (uključujući izdavanje novih alata i resursa). Takve nove funkcije i/ili usluge takođe će biti predmet ovih Uslova i odredbi.

Vanjski web linkovi

Određeni sadržaj, proizvodi i usluge dostupni putem naše usluge mogu uključivati ​​materijale vanjskih web stranica. 

Linkovi vanjskih web stranica na ovom web mjestu mogu vas uputiti na web stranice vanjskih web stranica koje nisu povezane s nama. Nismo odgovorni za ispitivanje ili procjenu sadržaja ili tačnosti i ne jamčimo i nećemo imati nikakvu odgovornost ili odgovornost za bilo koji materijal ili vanjske web stranice, niti za bilo koji drugi materijal, proizvode ili usluge vanjskih web stranica. 

Ne odgovaramo za bilo kakvu štetu ili štetu koja se odnosi na kupovinu ili upotrebu dobara, usluga, resursa, sadržaja ili bilo koje druge transakcije izvršene u vezi sa bilo kojim web lokacijama vanjskih web stranica. Molimo pažljivo pregledajte pravila i prakse vanjskih web stranica i pobrinite se da ih razumijete prije nego što se upustite u bilo koju transakciju. Žalbe, potraživanja, nedoumice ili pitanja u vezi sa proizvodima vanjskih web stranica trebaju se uputiti vanjskoj web stranici koja je u pitanju.

Komentari korisnika, povratne informacije i ostali podnesci

Ako na naš zahtjev pošaljete određene prijave (na primjer prijave na natječaju) ili bez našeg zahtjeva šaljete kreativne ideje, prijedloge, prijedloge, planove ili druge materijale, bilo putem interneta, e-poštom, poštom ili na neki drugi način (zajedno, ‘komentari’), slažete se da možemo u bilo kojem trenutku, bez ograničenja, uređivati, kopirati, objavljivati, distribuirati, prevoditi i na bilo koji drugi način koristiti bilo koji medij i/ili bilo koji komentar koji nam proslijedite. Mi jesmo i nećemo biti dužni (1) čuvati povjerljive komentare; (2) platiti naknadu za bilo koji komentar; ili (3) da odgovorimo na bilo koji komentar. 

Možemo, ali nemamo obavezu nadgledati, uređivati ​​ili uklanjati sadržaj za koji prema vlastitom nahođenju utvrdimo da je nezakonit, uvredljiv, prijeteći, klevetnički, klevetnički, pornografski, opscen ili na bilo koji drugi način neprikladan ili krši intelektualno vlasništvo bilo koje strane ili ovih Uslova i odredbe. 

Slažete se da vaši komentari neće kršiti bilo koje pravo bilo koje treće strane, uključujući autorska prava, zaštitni znak, privatnost, ličnost ili druga lična ili vlasnička prava. Nadalje se slažete da vaši komentari neće sadržavati klevetnički ili na drugi način nezakonit, uvredljiv ili nepristojan materijal, niti sadržati bilo koji računarski virus ili drugi zlonamjerni softver koji bi na bilo koji način mogao utjecati na rad Usluge ili bilo koje povezane web stranice. Ne smijete koristiti lažnu adresu e-pošte, pretvarati se da niste netko drugi ili na drugi način obmanjivati ​​nas ili treće strane u vezi s porijeklom bilo kakvih komentara. Sami ste odgovorni za sve komentare koje date i njihovu tačnost. Ne preuzimamo nikakvu odgovornost i ne preuzimamo odgovornost za komentare objavljene od vas ili bilo koje vanjske web stranice.

Lična informacija

Vaše podnošenje ličnih podataka putem trgovine regulirano je našom Politikom privatnosti.

Pogreške, netočnosti i propusti

Povremeno na našoj web lokaciji ili u Usluzi mogu postojati informacije koje sadrže tipografske greške, netačnosti ili propuste koji se mogu odnositi na opise proizvoda, cijene, promocije, ponude, troškove otpreme proizvoda, vrijeme prijevoza i dostupnost. Zadržavamo pravo na ispravljanje grešaka, netačnosti ili propusta i na promjenu ili ažuriranje podataka ili otkazivanje narudžbi ako su bilo koje informacije u Usluzi ili na bilo kojoj povezanoj web lokaciji u bilo koje vrijeme netačne bez prethodne najave (uključujući i nakon što ste predali narudžbu). 

Ne preuzimamo nikakvu obavezu da ažuriramo, dopunjavamo ili razjašnjavamo informacije u Usluzi ili na bilo kojoj srodnoj web lokaciji, uključujući bez ograničenja informacije o cijenama, osim ako to zahtijeva zakon. Nijedan određeni datum ažuriranja ili osvježavanja primijenjen u Usluzi ili na bilo kojoj povezanoj web lokaciji ne bi trebao biti naznačen da su sve informacije u Usluzi ili na bilo kojoj povezanoj web lokaciji promijenjene ili ažurirane.

Zabranjena upotreba

Pored ostalih zabrana utvrđenih u pravilima i uslovima korištenja, zabranjeno vam je korišćenje stranice ili njenog sadržaja: (a) u bilo koju nezakonitu svrhu; (b) tražiti od drugih da izvrše ili učestvuju u bilo kakvim nezakonitim radnjama; (c) kršiti bilo kakve međunarodne, savezne, pokrajinske ili državne propise, pravila, zakone ili lokalne uredbe; (d) kršiti ili ugrozavati naša prava intelektualnog vlasništva ili prava intelektualnog vlasništva drugih; (e) uznemiravati, zlostavljati, vrijeđati, štetiti, klevetati, omalovažavati, zastrašivati ​​ili diskriminirati na osnovu spola, seksualne orijentacije, religije, etničke pripadnosti, rase, starosti, nacionalnog porijekla ili invalidnosti; (f) podnošenje lažnih ili obmanjujućih podataka; (g) za učitavanje ili prenos virusa ili bilo koje druge vrste zlonamernog koda koji će ili se može koristiti na bilo koji način koji će uticati na funkcionalnost ili rad Usluge ili bilo koje povezane veb lokacije, drugih veb lokacija ili Interneta; (h) za prikupljanje ili praćenje ličnih podataka drugih; (i) za neželjenu poštu, spam, phish, pharm, pretext, spider, crawl, ili scrape; (j) u bilo koju opscenu ili nemoralnu svrhu; ili (k) da ometaju ili zaobilaze sigurnosne funkcije Usluge ili bilo koje povezane veb lokacije, drugih veb lokacija ili Interneta. Zadržavamo pravo da vam prekinemo upotrebu Usluge ili bilo koje povezane veb stranice zbog kršenja bilo koje zabranjene upotrebe.

Izjava o garancijama; Ograničenje odgovornosti

Ne garantujemo, ne izjavljujemo ili ne jamčimo da će vaša upotreba naše usluge biti neprekinuta, pravovremena, sigurna ili bez grešaka. 

Ne garantiramo da će rezultati koji se mogu dobiti korištenjem usluge biti tačni ili pouzdani. 

Slažete se da s vremena na vrijeme možemo ukloniti uslugu na neodređeno vrijeme ili je otkazati u bilo kojem trenutku, bez najave. 

Izričito se slažete da je vaša upotreba usluge ili nemogućnost upotrebe usluge na vaš vlastiti rizik. Usluga i svi proizvodi i usluge koji vam se isporučuju putem usluge pružaju se (osim ako to izričito nismo naveli) za vašu upotrebu, bez ikakvog predstavljanja, garancija ili bilo kakvih uslova, bilo izričitih ili podrazumijeva se, uključujući sva implicirana jamstva ili uvjete prodajnosti, tržišne kvalitete, podobnosti za određenu svrhu, trajnosti, naslova i nekršenja.

Ni u kom slučaju Danel, naši direktori, službenici, zaposlenici, pridružene kompanije, agenti, dobavljači, pripravnici, dobavljači, dobavljači usluga ili davaoci licence neće biti odgovorni za bilo kakvu povredu, gubitak, potraživanje ili bilo koju direktnu, indirektnu, slučajnu, kaznenu, posebne ili posljedične štete bilo koje vrste, uključujući, bez ograničenja, izgubljenu dobit, izgubljeni prihod, izgubljenu štednju, gubitak podataka, troškove zamjene ili bilo koju sličnu štetu, bilo da je zasnovana na ugovoru, deliktu (uključujući nemar), strogoj odgovornosti ili na neki drugi način, koji proizlaze iz vaše upotrebe bilo koje usluge ili bilo kojih proizvoda nabavljenih korištenjem usluge, ili zbog bilo kojeg drugog zahtjeva koji se na bilo koji način odnosi na vašu upotrebu usluge ili bilo kojeg proizvoda, uključujući, ali bez ograničenja, greške ili propuste u bilo kojem sadržaju ili bilo koji gubitak ili štetu bilo koje vrste nastali kao rezultat upotrebe usluge ili bilo kog sadržaja (ili proizvoda) objavljenog, prenošenog ili dostupnog na drugi način putem usluge, čak i ako se obavesti o njihovoj mogućnosti. Budući da neke države ili jurisdikcije ne dozvoljavaju izuzeće ili ograničenje odgovornosti za posljedične ili slučajne štete, u takvim državama ili jurisdikcijama naša odgovornost će biti ograničena na maksimalnu mjeru dopuštenu zakonom.

Naknada štete

Pristajete na naknadu štete, odbranu i držanje naše kompanije i naše maticne kompanije, podružnica, povezanih društava, partnera, službenika, direktora, agenata, dobavljača, davatelja licenci, dobavljača usluga, podizvođača, dobavljača, pripravnika i zaposlenih, bezopasnih od bilo kakvih zahtjeva ili zahtjeva , uključujući razumne advokatske honorare, koje je napravila bilo koja treća strana ili su proizašle iz vašeg kršenja ovih pravila i uslova korištenja ili dokumenata koje oni uključuju referencom, ili zbog kršenja bilo kojeg zakona ili prava treće strane.

Razdvojivost

U slučaju da se za bilo koju odredbu ovih pravila i uslova korištenja utvrdi da je nezakonita, nevažeća ili neprovediva, takva će odredba ipak biti izvršna u najvećoj mogućoj mjeri dopuštenoj važećim zakonom, a neizvršljivi dio smatrat će se odvojenim od ovih pravila i uslova korištenja, takvo utvrđivanje neće utjecati na valjanost i izvršnost bilo kojih preostalih odredbi.

Raskid

Obaveze i obaveze strana nastale prije datuma raskida bi će validne i nakon raskida ovog sporazuma u bilo koje svrhe. 

Ova pravila i uslovi korištenja stupaju na snagu osim ako ih ne raskinete ni vi ni mi. Možete prekinuti ove Uvjete i odredbe u bilo kojem trenutku tako što ćete nas obavijestiti da više ne želite koristiti naše Usluge ili kada prestanete koristiti našu stranicu. 

Ako prema našoj jedinstvenoj prosudbi ne ispunite bilo koji od odredbi ili odredbi ovih pravila i uslova korištenja sumnjamo da niste uspjeli, također možemo u bilo kojem trenutku raskinuti ovaj ugovor bez najave, a vi ćete i dalje biti odgovorni za sve dospjele iznose uključujući i datum raskida; i/ili u skladu s tim može vam uskratiti pristup našim Uslugama (ili bilo kojem njihovom dijelu).

Ovaj sporazum

Neuspeh da izvršimo ili primenimo bilo koje pravo ili odredbu ovih pravila i uslova korištenja neće predstavljati odricanje od tog prava ili odredbe. 

Ova pravila i uslovi korištenja i bilo koje politike ili operativna pravila koje smo objavili na ovoj stranici ili u vezi sa Uslugom predstavljaju cjelokupni sporazum i razumijevanje između vas i nas i uređuju vaše korištenje Usluge, zamjenjujući bilo kakve prethodne ili istovremene dogovore, komunikacije i prijedloge, bilo usmeno ili pismeno, između vas i nas (uključujući, ali bez ograničenja, bilo koje prethodne verzije pravila i uslova korištenja). 

Bilo kakve nejasnoće u tumačenju ovih pravila i uslova korištenja neće se tumačiti protiv strane koja sastavlja ovaj tekst. 

Uređenje pravila 

Ovim pravilima i uslovima korištenja i bilo kojim odvojenim ugovorima kojima vam pružamo usluge upravljaće se i tumačiti u skladu sa zakonima Danel, Zlokovac B – b 7/20, 7500 Tuzla, Bosna i Hercegovina.

Promjene uvjeta i odredbi

Na ovoj stranici možete u bilo kojem trenutku pregledati najnoviju verziju pravila i uslova korištenja. 

Zadržavamo pravo, po vlastitom nahođenju možemo ažurirati, izmijeniti ili zamijeniti bilo koji dio ovih pravila i uslova korištenja objavljivanjem ažuriranja i promjena na našoj web stranici. Vaša je odgovornost da povremeno provjeravate naše web stranice radi promjena. Vaša kontinuirana upotreba ili pristup našoj web lokaciji ili usluzi nakon objavljivanja bilo kakvih promjena ovih pravila i uslova korištenja predstavlja prihvatanje tih promjena.

Kontakt informacije

Pitanja o pravilima i uslovima korištenja možete nam poslati na info@danel.ba contact@danel.ba

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama

Sigurnost plaćanja kreditnim karticama Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke uporabom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Uslovi kupovine 

PROCES KUPOVINE: Kada pronađete proizvod(e) koji želite, potrebno je da odaberete veličinu i količinu zatim kliknete na dugme ADD TO CARD. Kada ste završili sa odabirom, klikom na VIEW CARD u gornjem lijevom uglu otvara se stranica sa pregledom svih poručenih proizvoda, onda kliknete na IDITE NA KASU. Kada kliknete na IDITE NA KASU otvorit će se novi prozor poljima koje je potrebno da popunite (detalji kartice i adresu) ako placate karticom ili ako placate pouzećem, onda samo popunite polja (ime, prezime i adresa), kako bi pošiljka stigla na željenu adresu. Nakon toga kliknete na box “I have read and agree to the web site term and conditions” i kliknete na dugme PLACE ORDER. Ukoliko imate neku napomenu, možete je upisati u polje namjenjeno za komentar (ORDER NOTES). Klikom na dugme PLACE ORDER potvrđujete da se slažete sa uslovima kupovine, a vaša narudžba ulazi u proceduru obrade. Na e-mail koji ste upisali stići će vam potvrdni mail o uspješnoj kupovini, kao i sva obavještenja o promjeni statusa vaše narudžbe. Želimo vam prijatnu kupovinu!

Naručivanje i naćini plaćanja

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe. Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu. Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama. Kupac dodatno ima mogućnost prikaza cijena u američkim dolarima te eurima. Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u korpu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja. 

Načini plaćanja

Proizvode koje želite da poručite putem internet prodavnice, možete platiti na više načina:

 • plaćanje pouzećem gotovinski u trenutku isporuke (samo za Bosnu I Hercegovinu)

 • platnim karticama tokom procesa kupovine na sajtu.

Plaćanje pouzećem samo za podrućje Bosne i Hercegovine 

Prilikom preuzimanja pošiljke koju ste prethodno poručili putem našeg sajta www.danel.ba, plaćanje narudžbe se vrši isključivo u gotovom novcu u valuti KM (KONVERTIBILNA MARKA) na ruke kuriru koji Vam donosi pošiljku.

Plaćanje karticama

Svoju narudžbu možete platiti koristeći Visa, Visa Electron, MasterCard ili Maestro platnu karticu. Kartica mora biti odobrena od strane banke izdavaoca za online (Internet) plaćanje. 

Prilikom online naručivanja, odabirom odgovarajućeg načina plaćanja bićete preusmjereni na stranicu banke UniCredit Bank koja je zaštićena i sigurna za ovakav način plaćanja. Niti jednog trenutka podaci o Vašoj platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Na ovoj stranici je potrebno da unesete slijedeće podatke:

Broj kartice, datum isteka i CVC2/CVV2 kod, koje možete pročitati sa Vaše kartice.

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. 

Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Unicredit Bank, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. 

Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu. 

Unos i provjera podataka isključivo se obavljaju između korisnika kartice i UniCredit banke, a Internet trgovac nema uvid u podatke koji se razmenjuju. 

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana uporabom SSL enkripcije. Stranice za naplatu putem interneta osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola sa 128-bitnom enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa. 

Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i WebPay servisa, te obratno. WebPay servis i financijske ustanove razmjenjuju podatke upotrebom virtualne privatne mreže (VPN), koja je zaštićena od neautoriziranog pristupa. 

Monri Payment Gateway je certificiran prema PCI DSS Level 1 sigurnosnom standardu propisanom Visa i MasterCard pravilima. Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama. 

Plaćanje je moguće platnim karticama domaćih i inostranih banaka. Kupac koji koristi uslugu online plaćanja karticama preko Online shopa mora ispunjavati sledeće uslove: Isporuka robe je moguća na teritoriji Bosne i Hercegovine i inostranstva, na adresi navedenoj u porudžbini. Samo vlasnik platne kartice može izvršiti plaćanje. 

Želimo Vam uspješnu kupovinu.

Isporuka 

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tokom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Prilikom preuzimanja kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod dostavljaču (uposleniku kompanije koja vrši dostavu). Prodavac se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati prilikom dostave. Ako kupac ne primi robu, ili obavijest o isporuci, nakon što je poslana, u očekivanom vremenu, kupac ima pravo o tome obavijestiti prodavca kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka. Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio prodavac ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku. Prodavac se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija. Nakon zaprimanja te potvrde prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku u roku do 5 (pet) radnih dana. Nakon što dostavljač (kompanija koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od strane prodavača, prodavač više nije odgovoran za daljnji tok isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu nastati u vezi daljnje manipulacije i isporuke robe. 

Napomena: Potvrdom narudžbe, klikom na PLACE ORDER, saglasni ste sa uslovima isporuke.

Reklamacije

Prodavac se obvezuje isporučiti proizvod koji odgovara opisu proizvoda navedenom na www.danel.ba Slika koja ilustrira proizvod na Internet stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda te kupac ne može reklamirati ovaj segment. 

Kupac je dužan da se upozna sa tehničkim stanjem i karakteristikama kupljenog proizvoda i da utvrdi da li je kompletan i da nema oštećenja. U slučaju da primjeti, kupac je dužan da odmah kontaktira prodavca na broj +387-61-286-231, ili pošaljete e-mail sa svojim podacima (ime, prezime, telefon) na e-mail contact@danel.ba i opišete kakav problem imate. 

Prodavac nije odgovoran za oštećenja nastala kao mehaničkim ili termičkim oštećenjima uzrokavinim nepažnjom kupca (kao što su promjena boje tkanine uslijed dugotrajnog izlaganja suncu, upotrebom ne dozvoljenim sredstvima za pranje) iscijepanim materijalom, ogrebotinama, abrazijom ili drugim oštećenjima..

Reklamacije na oštećenje u transportu 

Veoma je važno da sva oštećenja u transportu, vidjliva na pakovanju proizvoda odmah prijavite kuriru koji vam isporuči robu. Svako oštećenje pri transportu kupac je dužan da prijavi u roku od 24h od prijema robe. Ukoliko uočite takvo oštećenje, nemojte potpisati prijem pošiljke ili zamolite kurira da sačeka dok provjerite da li oštećenje na pakovanju uslovilo i oštećenje samog proizvoda ili gubitak dijelova. Ukoliko proizvod nije oštećen, i svi dijelovi su na broju, potpišite prijem pošiljke. 

Općenito

DANEL FASHION STUDIO zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila. Sve promjene primijenit će se na korištenje www.danel.ba stranica. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom kupovine. Usluge koje Vam pruža www.danel.ba Internet prodavaonica ne uključuje troškove koje snosite koristeći računarsku opremu i usluge za pristup našim stranicama. DANEL FASION STUDIO nije odgovorna za troškove telefona, Internet prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

Izjava o konverziji valute

Na sva plaćanja utjeće valuta BiH. Naplaćeni iznos na računu vaše kreditne kartice pretvara se u vašu lokalnu valutu prema tečaju udruženja kreditnih kartica.