Unikatna ženska odjeća i dodaci! Made in BiH

3 efikasna načina za sezonsko pospremanje garderobera

Zvanično smo zakoračili u proljetne dane. Zrake sunca sve su intenzivnije, dani duži i topliji, a mi smo odlučile da je kraj marta pravo vrijeme za sezonsko pospremanje garderobera. Oranizacija i jasan pregled odjevnih komada kojima smo punili svoj prostor, ključ je za osjećaj lakoće i inspiracije u svakodnevnici.

Za vas smo izdvojile 3 efikasna načina za reorganizaciju garderobera, koja smo i same isprobale!

Izdvojite specifične modne komade sezone

S obzirom da zimske jakne, džempere i kapute nećemo trebati do jeseni (nadamo se!), predlažemo da prostor garderobera oslobodite za laganije i prozračnije komade. Čišćenje i pospremanje odjeće koju u toplijim danima nećete nositi nekada zvuči iscrpno, i često i same odlažemo taj proces, no planiranje proljetnih outfita je odlična motivacija za to! Odaberite ključne modne komade, koje želite nositi ove sezone, inspirišite se novim kolekcijama održivih modnih brendova, izdvojite specifične dodatke, kojima ćete upotpuniti dnevni i večernji look – i svoj garderober pretvorite u ekspresiju vaših emocija.

Sortirajte odjeću i olakšajte si ubrzani tempo svakodnevnice

Kako bi ubrzani tempo svakodnevnice bio lakši, a jutarnja kafa prije posla duža i slađa – prilikom sezonskog pospremanja garderobera, odjeću razvrstajte po kategorijama. Ljubica je svoje kategorije razdijelila na poslovnu, svakodnevnu i sportsku odjeću, a vi svakako svoje definišite prema sopstvenom lifestyle-u. Jedino važno, neka bude smisleno i olakšavajuće za vas same.

Donirajte modne komade, u kojima više ne vidite sebe

Prednost održive mode je njena dugotrajnost. Stoga, nakon par sezona, odjeću u kojoj više ne vidite sebe možete donirati, te time osloboditi vlastiti prostor, a ujedno pomoći nekoga, kome je to potrebno. Sve se mi ponekada pretrpavamo modnim komadima koje možda nikada i ne obučemo (jer, utjecaj društvenih mreža i trendova … ), zato iskoristite ovu priliku da svoj prostor oslobodite, a svoju svakodnevnicu olakšate.

Za još efikasnije pospremanje, pustite pjesmu koju neprestano slušate posljednjih dana, opustite kukove i uz slobodan pokret, pripremite se za tople i suncem obasjane dane. Provjereno, djeluje!

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.