Unikatna ženska odjeća i dodaci! Made in BiH

Od bečkih promenada do bosanskih uličica: Modne paralele i kontrasti

Beč, prijestonica Austrije, ne samo što odiše povješću i umjetnošću već je i epicentar sofisticiranog i individualiziranog modnog stila. Šetnja kroz ulice ovog grada otkriva bogatstvo raznolikosti i inspirativne kombinacije. Ovaj grad nudi prostor za izražavanje svake moguće individualnosti. Na ulicama se može vidjeti muškarac koji nosi make up, dok njegova pojava odiše samopouzdanjem, izazivajući poglede i komentare, ali istovremeno inspirirajući slobodu izražavanja. Djevojke šetaju pločnikom, a njihove tetovaže dominiraju njihovim izgledom od glave do pete. Svaka tetovaža priča svoju priču. Paleti modne raznolikosti mogu se dodati i različite frizure. Od pastelnih nijansi do jarke boje duge, svaka boja kose nosi sa sobom svoju priču, svoju energiju, svoj stil. Moda u Beču zaista odražava široku paletu stilova i osobnosti.

 A kada bi napravili komparaciju sa modom u BiH..

Moda u Bosni i Hercegovini može imati svoje specifičnosti i razlike. No, oba mjesta imaju bogatu kulturnu baštinu koja utječe na modni izričaj, ali na različite načine. Austrija, s Bečom kao primjerom, naglašava pulsiranje kulturne raznolikosti i povijesti, što se reflektira u širokoj paleti modnih stilova i osobnosti. S druge strane, BiH također ima bogatu kulturnu baštinu, ali se može primijetiti da je naglasak možda više na tradicionalnim elementima odjeće, posebno u ruralnim područjima. Beč, ima snažan utjecaj svjetskih trendova i modnih inovacija, što se vidi u širokoj paleti dostupnih trgovina i butika koji nude različite stilove odjeće. BiH također može pratiti svjetske trendove, ali može postojati i veća prisutnost tradicionalnih elemenata u modi, posebno van velikih gradova.

Obje države, odnosno i Austrija i BIH, imaju urbanu mladež koja se izražava kroz hipsterski pristup modi, miješajući vintage komade, street style i osobni izraz. U konačnici, iako postoje sličnosti u izražavanju modnih stilova između Austrije (posebno Beča) i BiH, svaka regija ima svoje specifičnosti i moda nije samo sredstvo odijevanja. I Austrija i BIH nude prostor za izražavanje osobnog stila i kreativnosti te pokazuju kako moda može biti snažno povezana s identitetom i lokalnom kulturom.

 

Danijela Domazet

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.