Unikatna ženska obuća i dodaci! Made in BiH

OD INSPIRACIJE DO ELEGANCIJE: PROCES STVARANJA KOLEKCIJA U DANEL FASHION STUDIU

Kada je riječ o nastajanju kolekcija u DANEL Fashion Studiu, svaki korak je pažljivo isplaniran i provjeren kako bismo osigurale da naši komadi odjeće odišu elegancijom, kvalitetom i autentičnošću. Proces započinje inspiracijom koju pronalazimo svuda oko sebe, bilo da je to u magazinima, na društvenim mrežama, ili čak u razgovoru sa ženama iz naše okoline.

Ključna nit vodilja u našem procesu je savremena bosanskohercegovačka žena. Stvaramo kolekcije namijenjene ženama svih dobnih skupina, ali posebnu pažnju prilikom stvaranja svake kolekcije posvećujemo modernim ženama u dobi od 30 do 55 godina. Njihov stil izražava samosvjesnost, luksuz, ljepotu i njegovanost, i to je ono što pokušavamo prenijeti kroz naše kreacije.

3 4

Kada inspiracija poprimi određeni oblik, krećemo u proces crtanja kolekcije. Ljubica, vlasnica brenda i dizajnerica svih DANEL proizvoda koje nosite, koristi svoj tablet kako bi pretočila ideje u skice. Pažljivo biramo linije koje će osigurati slobodu pokreta prilikom nošenja, a boje ostavljamo u spektru svedenog i minimalističnog, ujedno prateći trendove na tržištu kako bismo kreirale i poneki komad u boji sezone.

Nakon što su skice završene, dolazimo do izazovnog koraka – pronalaska kvalitetnih prirodnih materijala. U DANEL timu vjerujemo u upotrebu prirodnih materijala koji pružaju udobnost i luksuzan osjećaj. Pažljivo biramo tkanine koje odgovaraju našoj kolekciji i ideji koju želimo prenijeti. Također, svaka kolekcija ima i limitiranu seriju komada izrađenih od svile, koja donosi dodatnu notu elegancije i raskoši.

Za odabir materijala i proces stvaranja krajnjeg proizvoda, surađujemo sa Senkom, poduzetnicom i vlasnicom krojačkog salona “Kreativni Kutak” u Tuzli. Ona je majstorica svog zanata i njen nevjerojatan talenat i vještine pretvaraju naše ideje u stvarnost. Radimo zajedno kako bismo oblikovale prve verzije nosivih proizvoda iz naše kolekcije. Nakon testiranja proizvoda, sa Senkom definišemo minimalne potrebne prepravke, jer pridajemo posebnu pažnju detaljima u svakoj kreaciji.

1 2

Želimo osigurati da svaki komad izgleda besprijekorno, ujedno pružajući na našim kupcima osjećaj slobode, ljepote, luksuza. Uzimamo u obzir njihove povratne informacije i eventualne prilagodbe koje su potrebne kako bismo postigle – savršenstvo.

Kada je kolekcija spremna za lansiranje, to je trenutak koji sa strašću i ponosom iščekujemo. Svaki komad odjeće predstavlja našu kreativnost, rad i ljubav prema modi. Trudimo se da svaka kolekcija bude inovativna, suvremena i da nosi pečat autentičnosti koji je prepoznatljiv za DANEL brend.

5

Ono što želimo naglasiti ovim blogom, jeste informacija koja je od iznimne važnosti za naše kupce, a ujedno i odgovor na pitanje koje možda najčešće dobijamo u inbox – DANEL proizvode u BiH možete naručiti samo putem našeg web shop-a i društvenih mreža. Da, znamo da je to nekada otežavajuća okolnost, kada želite biti sigurne da je maroken svila zaista ona prava svila, kao i da je pamučna majica vrhunske kvalitete. No, naš tim stoji iza svojih riječi i kvaliteta proizvoda, te se svakodnevnim radom, trudom i pričama koje dijelimo, nastojimo približiti vama i zaslužiti vaše povjerenje. S ponosom naglašavamo da su naši proizvodi ručno izrađeni u Bosni i Hercegovini, te da prilikom odabira DANEL brenda, podržavate lokalnu proizvodnju i podržavate nas u našem nastojanju da promoviramo kvalitetnu odjeću i održivu modu.

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.