Unikatna ženska obuća i dodaci! Made in BiH

SUSTAINABLE LIVING, STIL ŽIVOTA ILI FRAZA KOJU SVE ČEŠĆE ČUJEMO?

Prošle su gotovo dvije sedmice od Ladies & Gentlemen, gala tematskog događaja koji okuplja pripadnike bh. biznis, modne, kulturne i društvene scene, održanog u neodoljivom ambijentu Loft Terrace Bar-a u Tuzli. 

Budući da je taj događaj, na određeni način, bio i završni događaj ljeta, a ujedno je značio i završetak našeg godišnjeg odmora, odlučila sam napisati nekoliko redova kao osvrt na tu noć. A i iskoristiti priliku za povratak pisanju blogova koje, kao sad, čitate uz jutarnju kafu vikendom.

Uvijek se radujem vidjeti uspješne žene koje svoj uticaj i javni prostor koriste u svrhu širenja svijesti o važnim društvenim temama. Ovoga puta, Ladies In ekipa odabrala je temu sustainable livinga. U društvu ostalih panelistica, Irme Kohel i Aide Kolak Imamović, govorila sam o održivoj modi, tome kako tim DANEL fashion studia u svom procesu kreiranja i stvaranja nastoji održati dugotrajnost i kvalitet, ali i održivom načinu života u cjelosti. 

foto 1

DANEL FASHION STUDIO – TUZLANSKI BREND ODRŽIVE MODE

Svakodnevne promjene trendova, praćene masovnom proizvodnjom globalnih modnih kompanija, posljedično utječu na naše modne odabire, ali i sam stil života. DANEL fashion studio egzistira već gotovo tri godine na bosanskohercegovačkoj modnoj sceni, te iz dana u dan radimo na novim idejama kojima bi pružili otpor fast fashion trendovima i hiperprodukciji.

Definitivno da je prvi korak u tome odabir materijala. Stoga, tokom panela na pitanje Zašto baš svila?, odlučila sam prvi put podijeliti nekoliko detalja o tom veličanstvenom materijalu koji biram od samog nastanka brenda. 

Da li ste znali da je svila biorazgradivi materijal? Da, upravo tako, moguće ju je kompostirati. Sve što je potrebno jeste male komade svile zakopati i prepustiti prirodi da učini svoje. Ukoliko istinski želite biti dio sustainable living-a, onda vaše kupovne navike počnite mijenjati odmah – birajte proizvode od prirodnih materijala kao što je svila. 

Svilena tkanina ima predivan sjaj, koji se pod određenim uglovima na svjetlosti prelama, te stvara svjetlucav izgled na ovom materijalu. Zahvaljujući svom vanvremenskoj kvaliteti – svila će uvijek biti jedan od omiljenih prirodnih materijala koje DANEL fashion studio koristi u svojoj proizvodnji.

foto 2

SUSTAINABLE LIVING, STIL ŽIVOTA ILI FRAZA KOJU SVE ČEŠĆE ČUJEMO?

Sustainable fashion, sustainable living…sve su to fraze koje često čujemo. O tome pišu portali barem jednom sedmično, statusi na društvenim mrežama posvećeni su tome..no pitanje je, koliko zapravo istinski živimo na taj “održivi” način. Smatram da je u današnjem vremenu, kreiranom tako da nas nesvjesne navodi na masovnu potrošnju i kupovinu, teško održati ovaj stil života..ali definitivno nije nemoguće. Paneli, radionice, istraživanja, medijski članci..samo su neki od načina da sve više govorimo o ovoj temi. 

Naš blog, sigurno da će biti mjesto gdje ćete moći uvijek čitati o tome..

Ljubica

*kako je izgledao Ladies & Gentlemen event u Tuzli pogledajte ovdje

Komentiraj

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

AKCIJA